Цените на самолетните билети ще останат високи, според скорошно  на

...
Цените на самолетните билети ще останат високи, според скорошно  на
Коментари Харесай

Евтини самолетни билети: Приключи ли наистина ерата на полетите от 10 евро?

Цените на самолетните билети ще останат високи, съгласно скорошно  на Allianz Trade, водещият международен кредитен осигурител.

" Хората желаят да пътуват още веднъж и желаят да летят още веднъж. Това е добра вест за самолетните компании: след три години на загуби авиоиндустрията може да се върне към доходност през 2023 година - това е по-рано от предстоящото ", споделя Майло Богаертс, основен изпълнителен шеф на Allianz Търговия в Германия, Австрия и Швейцария. " Въпреки това, неналичието на потенциал остава проблем. Това евентуално ще забави изкачването на самолетните компании към нови висоти за момента. За потребителите обаче това значи, че летенето евентуално ще остане скъпо. "

Въпреки високите цени търсенето пораства

През първото тримесечие на 2023 година пътникилометрите с световни доходи се усилиха с +58,3% на годишна база и доближиха 85,9% от равнището преди пандемията. Увеличението беше изключително мощно в Азия вследствие на повторното отваряне на Китай (+125,5% на годишна база).

" Европейците също летят от ден на ден повече ", споделя Мария Латоре, специалист в промишлеността в Allianz Trade. " След нарастване от 44,3% през първото тримесечие, равнищата са единствено с към 12% по-ниски, в сравнение с преди пандемията от 2019 година Освен това ваканционният сезон е пред нас и потребителите се връщат към летенето, загърбвайки пандемията и енергийната рецесия. "
 Авиокомпаниите вършат доста пари, само че освен от билети. Кои са отличниците?
Авиокомпаниите вършат доста пари, само че освен от билети. Кои са отличниците?

Продажбата на спомагателни услуги им носят милиарди долари всяка година

Отново потеглям... на лятна почивка

Глобалните продажби на самолетни билети това лято (май-септември 2023 г.) се усилиха с +35,2% на годишна база, достигайки 92% от равнищата преди пандемията (2019 г.), като продажбите в Северна Америка към този момент са на 99 на 100. Приблизително 4,3 милиарда пасажери се чакат за цялата 2023 година (спрямо 4,5 милиарда през 2019 г.).

Маржовете на самолетните компании

се усилват поради възходящите цени на билетите и намаляващите оперативни разноски. Въпреки че цените на самолетното гориво, което съставлява 30% от приходите, остават над равнищата отпреди пандемията, те са паднали с -36% тази година до 91,3 долара/барел. Това е към половината от най-високата стойност по време на енергийната рецесия през юни 2022 година от $184,8/барел.

Цените на самолетните билети се покачиха,

изключително за интернационалните направления като тези сред Съединени американски щати и Европа (+23% приблизително за годината). Очаква се самолетните компании да се върнат към облага. Според Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) общите доходи се чака да се усилят с 9,7% на годишна база до 803 милиарда щатски $ (в съпоставяне с 838 милиарда щатски $ през 2019 г.), а чистата облага може да нарасне до 9,8 милиарда щатски $ тази година (в съпоставяне с 26,4 милиарда USD през 2019 г.). Очаква се северноамериканските самолетни компании да се показват най-добре в това отношение.
 Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще порастват в идващите години
Ryanair пред Money.bg: Цените на самолетните билети ще порастват в идващите години

" Това не значи завършек на нискотарифните полети ", споделя ръководителят на отдел " Продажби и маркетинг " Киара Равара

" Наистина мисля, че цените на билетите ще останат за постоянно по-високи, по отношение на това, което бяха през 2019 година ", сподели Александър Ървинг, европейски транспортен анализатор в AB Bernstein, пред.

" Авиокомпаниите ще би трябвало да заплащат повече за своите въглеродни излъчвания... би трябвало да прибавим и детайла на инфлацията ", сподели той, добавяйки, че водачите, кабинният екипаж и наземният личен състав изискват по-високи заплати.

" В последна сметка всичко това ще се отрази на цената на билета. "

Увеличаването на цените на билетите евентуално ще е в интерес на нискотарифните превозвачи като Wizz Air и Ryanair, означи Ървинг, защото хората имат предпочитание да пътуват, но  евентуално изберат по-рентабилни авиоуслуги.

Припомняме, че шефът на Ryanair Майкъл О " Лиъри сподели предходната година, че ерата на полетите от 10 евро (10,33 долара) е завършила в изявление за предаването " Днес " на BBC Radio 4.
 Шефът на Ryanair: Средната цена на билетите ще бъде 50 евро през идващите 5 години
Шефът на Ryanair: Средната цена на билетите ще бъде 50 евро през идващите 5 години

Компанията чака мощна зима, на фона на упования за криза

" Смятаме, че цените от 40 евро би трябвало да се повишат до може би 50 евро през идващите пет години. Така че междинната цена от £35 в Обединеното кралство ще се увеличи до може би £42 или £43 ", сподели той през август 2022 година

" Екологичните разноски за хвърчене би трябвало да се отразят доста по-силно в самолетните билети ", споделя Вернер Рех, представител на работната група по превоз към асоциацията за запазване на околната среда BUND, представен от. " Един звук CO2 предизвиква вреди на климата, възлизащи на €180 ($195) ", споделя той. Най-лесният метод за ценообразуване, споделя той, е с налог керосин. Икономичен полет от Германия до Доминиканската република би бил с към 180 евро (195 долара) по-скъп, пресмята той. Рех обаче споделя, че въвеждането на подобен налог на интернационално равнище би било " извънредно мъчно ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР